Sezóna lovu trofejních lipanů na Labské

29.09.2011 20:21

S příchodem podzima nám na Labské vypukla také sezóna lovu trofejních lipanů.

 

V nejbližších dnech máme v plánu pár těchto ryb 50cm + na Labské na suchou mušku ulovit a zdokumentovat. Doufáme v přízeň počasí i sv.Petra, protože fotky trofejních lipanů nám zatím ve fotogalerii schází. 

 

Možná si chcete trofejního lipana ulovit i Vy a proto Vás všechny muškaře žádáme, pokud se Vám podaří trofejního lipana na Labské ulovit a vyfotit, podělte se s námi o tento zážitek. Stačí pár fotek, ideálně s krátkým komentářem a budeme Vám opravdu vděční.

PS: Lipani na fotkách nejsou ani z Labské, ani trofejní, fotky jsou zde pouze pro dokreslení atmosféry podzimních lipanových lovů.

                                                                                                                   

Diskuse k článku

Titulek: Lipani Vložil: Martin Datum: 07.12.2011

Největší lipany jsem chytil jen v Rakousku. Největší na řece Mur měřil 52 cm a skákal téměř metr vysoko z vody, což se mi nikdy předtím nestalo!

Titulek: Re: Lipani Vložil: Chose Datum: 17.12.2011

No já zatím na Labské a jeden obr se mi sklepal ze suché jepičky na nejmenované východočeské říčce. Ten super úsek už je ale na té říčce celoročně hájený, což je trochu škoda, ale zároveň to dává řece kvalitní generační ryby a samovýtěr. Jinak vloni na podzim jsme zažili na Labské lipaní hody, brali úplně na každou suchou mouchu, bez ohledu na tvar a velikost, jen po každé ulovené rybě chtěli jiný vzor. Ale ryby to byly senzační a je fajn, že dají nachytat i tady v ČR. Ještě lepší bylo, že jsme byli během toho lovu 2krát kontrolováni RS, což dává naději, že tam ti lipani vydrží...

Přidat nový příspěvek